TOREK, 8.12.2020

TOREK, 8.12.2020

V Domu se nadaljuje vzpostavljanje »normalnega« stanja. Prispele so tudi prve Božične zvezde, ki bodo krasile naše mizice in počasi se nam vsem ( tako stanovalcem kakor zaposlenim ) vrača velika mera optimizma, lepih, toplih občutkov prihajajočih se prazničnih dni.

Včerajšnji odvzet vzorec stanovalcu je danes pokazal negativni rezultat, pozitiven rezultat pa je PCR test pokazal dvema zaposlenima, katera sta bila že včeraj umaknjena iz delovnega procesa takoj po odkritju z okužbo SARS-CoV-2 s pomočjo t.i.« hitrih testov ». Ob tako rednem testiranju s hitrimi testi bomo vsekakor lažje in hitreje odkrili okužbo pri nas zaposlenih,  saj nekateri sploh ne kažejo nobenih znakov. Ugotovitev o pravilnosti uporabe »hitrih testov« v domovih  se je izkazala zopet ravno včeraj, ker zaposlena nista imela nobenih znakov, nobenega simptoma, nista imela povišane telesne temperature; a žal je test pokazal  prisotnost virusa v njunem telesu.

Danes smo v Domu opravili ponovno odvzem brisa še zadnji skupini desetih stanovalcev » sive cone« in upamo, da bodo rezultati vzpodbudni. Pa tudi, če bo kakšen izvid pozitiven, se bo stanovalec za deset dni preselil v t.i.«rdečo cono» kjer bo naše zdravstveno osebje z domsko zdravnico skrbelo in budno spremljalo njegovo zdravstveno stanje.

Stanovalci v gospodinjski skupini Zarja so danes že okrasili novoletno jelko in vas vse prav lepo pozdravljajo.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino