TOREK, 24.11.2020

TOREK, 24.11.2020

Danes smo ponovno odvzemali brise in sicer desetim (10 ) zaposlenim in dvema ( 2 ) stanovalcema Doma.

Izvidi iz včerajšnjega obširnejšega testiranja stanovalcev so pokazali, da je aktivno okuženih štirinajst (14 ) stanovalcev. Ozdravelo je šest ( 6 ) stanovalcev Doma in so se danes vrnili v svoje sobe. Stanovalcem, ki so nameščeni v t.i. » rdeči coni« redno spremlja njihovo zdravstveno stanje domska zdravnica in jih tudi vsakodnevno obišče. Pomoč z nasveti ji po potrebi nudijo tudi specialisti iz Splošne bolnišnice Slovenj Gradec.

Testi pa so pokazali tudi aktivno okužbo pri dveh zaposlenih v zdravstveno negovalni službi in sta v samoizolaciji. Skupno je v izolaciji sedem (7)  zaposlenih, ena ( 1 ) zaposlena pa je v karanteni.

Ponovno naprošamo svojce, da ne dostavljajo različnih stvari po » skrivnih poteh« v Dom k našim stanovalcem. Resnično so nekateri svojci inovativni. POUDARJAMO: »V recepcijo Doma lahko vedno oddate kar želite predati svojcu. Receptorka bo poskrbela, da pridejo stvari v prave roke varno in z upoštevanjem preventivnih ukrepov.«

 

Pa še posebej vesele novice:

Občine Mežiške doline – Občina Črna na Koroškem, Občina Mežica, Občina Prevalje, Občina Ravne na Koroškem so nabavile in donirale Domu starejših Na Fari na Prevaljah  vsaka po en prenosni koncentrator kisika za terapijo s kisikom na domu. Sedaj imamo v Domu poleg treh domskih – že predhodno nabavljenih s strani Doma – še štiri nove, katere bomo potrebovali, če se zdravstveno stanje stanovalcev trenutno poslabša. V imenu stanovalcev in zaposlenih – Hvala vsem županom in županji za hiter odziv in izkazano pomoč.

Podjetje SENSILAB pa je doniralo za stanovalce in zaposlene Doma večjo količino Vitamina D3.Tudi njim se najlepše zahvaljujemo.

 

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino