TOREK, 17.11.2020

TOREK, 17.11.2020

Danes je bilo pri stanovalcih, ki so v » sivi coni«  štirinajst ( 14 )  odvzetih brisov; od rezultatov včerajšnjega testiranja pa smo prejeli 5 brisov stanovalcev pozitivnih. Po navodilih NIJZ bodo stanovalci z okužbo preseljeni za deset dni v » rdečo cono » Doma, zapisati pa moramo tudi, da  se iz  t.i. »rdeče cone«  danes vrača na oddelek en ( 1 ) stanovalec. V »rdeči coni« Doma je trenutno nastanjenih 32 stanovalcev.

Pri zaposlenih sta bila dva izvida brisov pozitivna in oba zaposlena sta prav tako v samoizolaciji  po navodilih NIJZ za deset dni. Odsotnih je trenutno sedem ( 7 ) zaposlenih javnih uslužbencev.

Danes smo prejeli tudi tablice. Stanovalci se bodo od sedaj lahko lažje videli in slišali s svojci.

Naprošamo vse svojce za strpnost in razumevanje. Zaposleni se trudijo pri svojem delu in poleg vsega ohranjajo še dobro voljo ter pozitivno energijo.

Iz »rdeče cone« so sporočili, da stanovalci pridno opravljajo jutranjo telovadbo, se pogovarjajo, poslušajo glasbo. Zaposlenim, ki so v popolni varovalni opremi  pa stanovalci pravijo : «  Saj ne vemo kdo ste, vas ne prepoznamo… lepo pa je, ko zapojete z nami !«

Svojcem, ki bi želeli oddati drobne stvari za svoje drage v Domu sporočamo, da imajo naši stanovalci v Domu hrane, napitkov in sadja dovolj na razpolago. Ob dnevnih ritualih prejmejo stanovalci tudi brezplačne kavice.

Upoštevajmo ukrepe in zmanjšajmo intenziteto prenosa okužb.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino