TOREK, 10.11.2020

TOREK, 10.11.2020

Včerajšnji odvzemi brisov pri stanovalcih so danes pokazali, da so štirje ( 4 ) brisi negativni, en ( 1) stanovalec je pozitiven  in se zato sedaj premesti iz » sive cone« v

» rdečo cono«. Trenutno je sedaj v tej  t.i. » rdeči coni »  dvanajst (12 ) stanovalcev.

Zaposleni v ZNS službi še nadalje opazujejo stanje v sivi coni in vsa dela opravljajo prav tako v popolni zaščitni opremi. Do sedaj so za danes planirani odvzemi brisov trem ( 3) stanovalcem, če pa se bo spremenjeno stanje pokazalo še pri kakšnem stanovalcu  bo to razvidno iz jutrišnjega poročila.

Od dveh ( 2 ) testiranih zaposlenih včeraj je danes izvid pokazal, da sta oba zaposlena negativna. Seveda pa še nadalje opazujemo svoje stanje;  na oddelkih delajo zaščiteni s posebno varovalno opremo iz preventivnih razlogov. Nenehno se tudi izobražujejo, vadijo in trenirajo pravilno nameščanje varovalne opreme. Zavedajo se, da morajo najprej zaščititi sebe, da lahko zaščitijo naše stanovalce. Dva zaposlena bosta zaradi kontaktov s pozitivnimi osebami danes oddala ponovni bris v Zdravstvenem domu na Ravnah na Koroškem.

Življenje v Domu je sedaj popolnoma spremenjeno; razmeram, v kakršnih smo v teh dneh, pa lahko rečemo, da zadovoljivo. Seveda si vsi želimo čimprejšnjega druženja, pogovora, obiskov svojcev in nenazadnje tudi pomoči naših prostovoljcev. Danes se nam je pridružil tudi preko študentskega dela študent medicine, v naslednjih dneh pa pričneta z rednim delom še dva zdravstvena tehnika.

Bodrimo eden drugega in povedati moram, da je pozitivno, ko srečam na hodniku sodelavce ( zgledajo kot vesoljčki ) in rečejo:  » Zmogli bomo »!

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino