TOREK, 1.12.2020

TOREK, 1.12.2020

Včerajšnji odvzeti brisi so nam pokazali štiri ( 4 ) stanovalce z okužbo SARS-CoV-2; ostali odvzeti brisi stanovalcev pa niso izkazali prisotnosti virusa. Šest ( 6 ) stanovalcev je od danes zopet premeščenih na svoje oddelke saj so okužbo uspešno preboleli, eden ( 1 ) stanovalec se je danes tudi že vrnil iz bolnišnice in je nastanjen še v
» rdeči coni » Doma. Prejeli pa smo tudi sporočilo iz bolnišnice, da se je včeraj ponoči poslovil en ( 1 ) stanovalec našega Doma.
Danes je domska zdravnica odvzela bris še enemu stanovalcu in 4 zaposlenim v Domu.
Odsotnost pri zaposlenih se rahlo povečuje, saj je nekaterim zaposlenim odrejena karantena s strani NIJZ zaradi stika z okuženo osebo v domačem okolju in pa seveda tudi zaradi drugih ( ne – covidnih ) bolezni.

Zdržimo še ta teden, potem pa vemo, da se bo stanje umirilo in se počasi ( tako kakor se je prikradlo v naše življenje ) tudi normaliziralo.

Imamo pa še zanimivo novico: stanovalec, ki je nameščen v t.i. » rdeči coni« nima želje, da se vrne v svojo sobo. Zakaj ? Pravi, da zato, ker ima tu, v »rdeči coni« več družbe, zdravstveno osebje nenehno ob sebi. In še – pravi: » Nič mi ne manjka tu!«

Svojci, ki boste prinesli stvari svojim dragim, jih lahko oddate pri recepciji Doma na mizo. Vrečke / kartoni morajo biti označeni z imenom in priimkom stanovalca. Receptorska služba jih bo kasneje razkužila, predala zdravstveno-negovalnemu osebju, kateri jih odnese potem v sobo stanovalca. Prosimo pa vse svojce, da hitro pokvarljivih stvari ne prinašajo v Dom.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino