Torek, 06.10.2020

Torek, 06.10.2020

Epidemiološka slika v Domu starejših Na Fari je stabilna in nespremenjena . Zaposleni se trudimo obvladati širjenje okužbe COVID-19.

Stanovalci, ki so trenutno v  » Sivi coni « se vsi počutijo dobro in ne kažejo nobenih znakov okužbe.  Zanje sedaj skrbijo stalne ekipe zdravstvenega osebja v popolni osebni varovalni opremi. Delovne ekipe se menjavajo  na 12 ur .

Stanovalcem, ki so v tem tednu v »sivi coni« , žal obiski niso dovoljeni. Ostali stanovalci Doma so imeli danes že tudi prve (brezkontaktne ) obiske svojcev v domski dvorani

 » Brinjevki«.

Glede obiskov se morajo svojci pogovoriti s socialnima delavkama ( Marjeta Štrekelj , Petra Jamnik Kobolt ) na tel. št. 02 82 40 920 int. 211 od 8.00 do 9.00 ure ter od 14.00 do 15.00 ure od ponedeljka do petka. V ostalem delovnem času socialni delavki urejata osebne zadeve za stanovalce Doma in zato nista ves čas prisotni v pisarni.

Prav tako smo prejeli vzpodbudne informacije zaposlenih, ki so doma v karanteni. Vsi se počutijo dobro in nimajo simptomov okužbe oziroma bolezni.

Včeraj smo testirali enega zaposlenega in enega stanovalca Doma. Oba testa sta bila negativna. Poudariti moramo, da zelo dobro sodelujemo z NIJZ kakor tudi z Zdravstvenim domom Ravne na Koroškem.

Za nas zaposlene v Domu je vsak naš stanovalec oseba, kateri moramo nameniti vso pozornost, skrb, nežnost; mu prisluhniti in skušati uresničiti oziroma izpolniti še tako drobno željo. Trudimo se in mora nam uspeti, kajti verjamem in zaupam v naš » farški« kolektiv.

 

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino