SREDA, 28.10.2020

SREDA, 28.10.2020

Danes zjutraj smo prejeli sporočilo, da je izvid včerajšnjega odvzetega brisa pri zaposlenem, ki je delal na oddelku MAVRICA pozitiven. Zaposleni je včeraj zjutraj ob prihodu na delo izjavil, da je ponoči malo pokašljeval. Preventivno smo mu odvzeli bris in ga napotili nemudoma domov. Zjutraj pa rezultat, ki nas je presenetil, vendar nas ni pričakal nepripravljene.
Omeniti moramo, da tudi na Mavrici vsi zaposleni uporabljajo osebno varovalno opremo in upoštevajo navodila pristojnih služb. Seveda so kontakti pri hranjenju, opravljanju nege, posedanju in podobnih življenjskih opravilih. Upamo, da so nas zaposlene in naše stanovalce zaščitile maske, rokavice, razkuževanje in redno umivanje rok.
Na Mavrici ( stanovanjska skupina stanovalcev z demenco ) biva 22 stanovalcev in bodo od danes dalje do razjasnitve epidemiološke slike v t.i. » sivi coni «. Z njimi bo ves čas ekipa zaposlenih v popolni osebni varovalni opremi s turnusom dela 12 ur. Stanovalce bomo opazovali po navodilih NIJZ in naše domske zdravnice asist. Zdenke Koželj Rekanović, dr. med. spec. druž. medicine. Ob morebitnih pojavih znakov okužbe pri stanovalcu ga bomo nemudoma testirali. Informacije svojcem stanovalcev na Mavrici danes že sporoča socialna delavka Petra Jamnik Kobolt, za ostale splošne informacije pa lahko svojci pokličejo tudi na
tel. 02 82 40 920 int. 299.

Brise bodo danes oddali 4 zaposleni, ki so v teh dneh opravljali delo v stanovanjski skupini Mavrica. V tej skupini je delala vedno ista ekipa zaposlenih in med oddelki ni prihajalo do menjav.

Zopet smo v našem Domu na preizkušnji in srčno upamo, da smo tudi tokrat še pravočasno odkrili vdor okužbe v Dom.

Stanka VAUH, direktor

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino