SREDA, 25.11.2020

SREDA, 25.11.2020

Iz Doma starejših sporočamo, da je stanje v Domu podobno včerajšnjemu – nekaj stanovalcev ozdravi, nekaterim test pokaže pozitiven rezultat. V  t.i. »rdeči coni« Doma je trenutno 66 stanovalcev, v bolnišnici so štirje ( 4 ) stanovalci z okužbo SARS-Cov-2 in eden ( 1 ) stanovalec brez okužbe.

Kot smo že zapisali virus ne izbira tudi med zaposlenimi. Včerajšnji odvzeti brisi desetih (10 ) zaposlenih so pokazali pet ( 5 ) negativnih rezultatov, tri ( 3 ) pozitivne, eden ( 1 ) rezultat še čakamo, eden ( 1 ) bris je potrebno ponoviti zaradi mejne vrednosti.

V naslednjih dneh bomo pričeli takoj po izdaji priporočil pristojnih služb redno testirati vse zaposlene v Domu s t.i. » hitrimi testi«.  Testiranje bo za Dom starejših Na Fari izvajalo zdravstveno osebje iz ZD Ravne na Koroškem. 

Danes prilagamo tudi fotografijo naših » deklet« ki so del ekipe  t.i. » rdeče cone«. Pravijo, da bodo zmogle in veselijo se trenutka, ko bodo lahko odložile plašče, kombinezone, očala, vezirje, naglavne kape, rokavice, maske FFP2 in podobno varovalno opremo. So polne energije in vas vse prav lepo pozdravljajo.

Še prošnja za vse svojce:

Svojci, ki so zamenjali svoje GSM številke naprošamo, da javijo socialni službi Doma svoje nove številke oziroma navedejo možen kontakt. Sedaj naše službe veliko kontaktirajo s svojci in jim sporočajo tudi želje naših stanovalcev. Nemalokrat pa so presenečene ob glasovni pošti na naš klic: »Ta številka ne obstaja.« Porabi se ogromno dragocenega časa za iskanje stikov. Zato spoštovani svojci, bodite z nami na vezi po telefonu, elektronski pošti in spremljajte našo spletno stran.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino