Sreda, 07.10.2020

Sreda, 07.10.2020

Epidemiološka slika v Domu starejših Na Fari je stabilna in nespremenjena .

Stanovalci, ki so trenutno v  » Sivi coni « se vsi počutijo dobro in ne kažejo nobenih znakov okužbe.  

Danes smo testirali dva stanovalca s povišano telesno temperaturo in vsi upamo, da bodo izvidi negativni ter da je povišana telesna temperatura le posledica bolezni oziroma drugega, nenalezljivega vnetja.

Zaposlene, ki so v karanteni sem danes poklicala in vsi se počutijo dobro, brez znakov okužbe. Po ponovnem testiranju in negativnem rezultatu se bodo vrnili na delo v NAŠ DOM konec tedna. Če bo vse po sreči ( kar mora biti) bomo zopet popolna ekipa le z izjemo dveh zaposlenih, katerima je izvid pred časom pokazal, da sta pozitivna na COVID.

Danes smo napotili na test tudi dva zaposlena (  iz preventivnega razloga ), saj je sedaj čas različnih respiratornih bolezni in posledično navadnega prehlada ni mogoče ločiti od znakov okužbe.

Ob strogih varnostnih in preventivnih ukrepih bomo sprejeli danes v Domu tudi ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janeza Ciglerja Kralja.

Obiskal nas bo z namenom, da se  osebno seznani s stanjem v našem Domu in tako mu bomo seveda  lahko iz prve roke predstavili vse težave in probleme s katerimi se srečujemo na terenu.

Bodimo zdravi in upoštevajmo ukrepe za preprečitev širjenja okužbe.

 

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino