SPROŠČANJE UKREPOV

SPROŠČANJE UKREPOV

SPROŠČANJE UKREPOV IN ODPIRANJE DOMA STAREJŠIH NA FARI

Spoštovani,

Z zmanjšanjem števila novih okužb s koronavirusom so se omilili tudi ukrepi pri obiskih v Domu starejših Na Fari.

Osnovno pravilo je, da se obiski omogočijo ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov ter ekstremno previdnostjo. Cilj je najti ravnovesje med varovanjem življenja in zdravja stanovalcev ter pravico do socialnih stikov.

V Domu starejših Na Fari smo sprejeli sklep, da bodo obiski:

DOPOLDNE od 9. 00 do 12.00 ure   in   POPOLDNE od 14.00 do 17.00 ure

Za obisk je še vedno nujna prijava obiska pri socialni delavki. Za obisk se lahko prijavite vsak delovni dan ( ponedeljek – petek) v času od 8.00 ure do 9.00 ure ter od 14.00 do 15.00 ure na tel. številko 02 82 40 920 int. 211 oziroma na mail: marjeta.strekelj@ds-nafari.si. Dogovorili se boste  za dan in uro obiska. Izven dogovorjenih terminov obiski ne bodo mogoči. Obiski so omejeni še vedno na eno zdravo osebo. Dogovorili se boste tudi za način, kraj oz. mesto obiska.

Obiski bodo dovoljeni:

  • v parku Doma, pred Domom, v Brinjevki ( dvorana Doma), v avli Doma ali domskem bifeju v primeru prostega mesta ob ustrezni razdalji miz in stolov.
  • Izjemoma se obisk ob ustreznih zaščitnih ukrepih dovoli tudi v sobi stanovalca, če stanovalec ni v stanju zapustiti svoje sobe. Obiskovalca spremlja v sobo zaposleni Doma.
  • Obiskovalec lahko tudi ob podpisu ustrezne izjave v recepciji Doma odpelje stanovalca / svojca na sprehod, v trgovino, po opravkih, domov ipd..

V Sloveniji je še vedno prisoten  COVID -19 in zato moramo še posebej paziti na lastno zdravje, da bolezni ne bi raznašali med stanovalci, ki imajo povečano tveganje za slab izid.

Obiskovalce naprošamo, da ne objemajo svojcev, se ne dotikajo obraza in ne rokujejo.

Za vnos  živil veljajo še vedno previdnosti ukrepi, ki jih je izdal NIJZ.

Zaradi identifikacije kontaktov ob eventuelnem prenosu okužbe s SARS- CoV-2 mora Dom po navodilih NIJZ voditi tudi evidence obiskov z vašimi podatki.

S skupnimi močmi ,dobro voljo ter veliko mero potrpežljivosti  in razumevanja bomo premagali tudi to situacijo.

 

Stanka VAUH, direktorica

Prevalje, 01.06.2020

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.