SOBOTA, 21.11.2020

SOBOTA, 21.11.2020

včeraj smo odvzeli deset ( 10 ) vzorcev brisa in rezultati testiranja so pokazali pozitiven rezultat pri petih ( 5 ) stanovalcih, pri petih ( 5 ) pa negativen. V Domu je tretjina stanovalcev, katerim je test prikazal prisotnost virusa. V zadnjih dneh, ko smo testirali večje število stanovalcev in sicer stanovalcev,  ki so bili do sedaj v t.i. » sivi coni« in so bili v stiku z osebo, katere test je že prejšnji teden pokazal prisotnost virusa, se je izkazalo, da je virus zajel večje število stanovalcev. Nekaj stanovalcev je že ozdravelo in so se lahko vrnili v svoje sobe, ostali so še nameščeni v t.i. » rdeči coni« Doma. Hospitalizirani so trije ( 3 ) stanovalci ( dva stanovalca nista hospitalizirana zaradi Covida, eden stanovalec je hospitaliziran zaradi Covida).

Sporočiti moramo tudi žalostno vest, da sta se včeraj poslovila dva stanovalca našega Doma.

Zaposleni se trudijo in verjamem, da stanovalcem nudijo pomoč, zdravstveno nego in oskrbo ter človeško toplino s toplo besedo v največji možni meri.

Svojce naprošamo za strpnost in jim sporočamo, da bodo naši stanovalci dobili po selitvi iz »rdeče cone« v svojo sobo vso »pogrešano« perilo nazaj. Perilo mora namreč ostati nekaj ur v posebej namenjenem prostoru, nato se preda pralnici da se opere, zlika in zloži. Zato je potrebno več časa kakor ob navadni menjavi in pranju perila.

V naslednjih dneh bomo pričeli izvajati tudi » hitre teste« za odkrivanje prisotnosti virusa pri zaposlenih, v skladu z včeraj objavljeno Odredbo Ministrstva za zdravje.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino