PONEDELJEK, 7.12.2020

PONEDELJEK, 7.12.2020

Ponedeljkov dan se je nadaljeval z urejanjem »belih con« v Domu in prav prijetno se je bilo sprehoditi po skupnih prostorih oddelka brez »kombinezonov« in vezirjev – seveda  obvezno pa z maskami, razkuženimi obuvali in na primerni, varni razdalji.  Po res dolgem času sem srečala zopet naše stanovalce Doma. Ja, pozna se njim in pozna se nam vsem ta dolga socialna odsotnost, ta praznina in to čakanje iz dneva v dan. Vendar bomo z dobro voljo in obilo optimizma nadoknadili vse, za kar smo bili v teh mesecih prikrajšani.

Tudi » hitri testi« za zaposlene, ki so nam jih danes opravile zaposlene iz Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem so bili vzpodbudni. Od vseh danes odvzetih vzorce za hitri test smo zajeli le dva zaposlena, katerima je ta test pokazal pozitiven rezultat. Oba zaposlena sta bila popolnoma asimptomatska, brez znakov okužbe, brez povišane telesne temperature in v svoji okolici brez rizičnih stikov. Oba sta tudi nemudoma zapustila delovno mesto in odšla domov, da počakata izvide v izolaciji. Za prepričljivost rezultatov sta bila odvzeta še brisa za PCR test ( test v laboratoriju Maribor ) , kateri pa bo tekom jutrišnjega dne pokazal pravo sliko.

V Domu dopuščamo obiske svojcev naših stanovalcev pod posebnimi varnostnimi pogoji. Obiski se lahko izvajajo ob 9.00, 10.00 , in 11.00 uri dopoldne in popoldne ob 13.00, 14.00 in 15. 00 uri. Zaenkrat – do popolne vzpostavitve prvotnega stanja v Domu – se lahko izvrši le en obisk za enega stanovalca ( ožjega sorodnika )  v istem času in sicer po uskladitvi termina pri socialni delavki Doma Marjeti Štrekelj na tel. 02 82 40 920 int. 211 ali GSM številki 051 401 013. Obiske lahko sprejemajo stanovalci, ki so v » beli coni« in stanovalci, ki so preboleli okužbo.

Na obisk lahko pridejo le zdrave osebe, ki niso bile v stiku z osebo okuženo s SARS-CoV-2, ki niso v karanteni, ki ne kažejo znakov okužbe, ki nimajo povišane telesne temperature; skratka ZDRAVE osebe, ki bodo upoštevale tudi vse ukrepe Doma.

 Stanka VAUH, direktorica

 

 

 

 

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino