PONEDELJEK, 30.11.2020

PONEDELJEK, 30.11.2020

Včeraj stanovalcem niso bili odvzeti brisi, danes pa je domska zdravnica odvzela brise za testiranje na okužbo SARS-CoV-2 še dvanajstim ( 12 ) stanovalcem Doma.

Še vedno velja, da se svojcem našim stanovalcem, ki so že ozdravljeni ali  so nastanjeni v beli coni omogočajo obiski. Svojci se lahko dogovorijo za možnost obiska s socialno delavko Marjeto Štrekelj na GSM številki 051 401 013.

Včerajšnje testiranje petih ( 5 ) sodelavcev je pokazal pozitiven rezultat testa pri enem ( 1 ) sodelavcu. Prav tako smo danes testirali še pet ( 5 ) zaposlenih Doma. Odsotnih je skupaj 16 zaposlenih in v tem tednu se nekateri tudi že vračajo.

Danes so me klicali novinarji in znajo povedati, da Koroška vodi v številu okužb v slovenskem prostoru. Ob takšnih izjavah ostaneš brez besed…. vodi !?  Ja, drži, tudi Korošci se sedaj spopadamo z virusom. Dolgo, dolgo časa smo zdržali brez okužb; zadržali in ubranili smo se ga v prvem valu, tokrat je nas premagal in vdrl tudi na našo Koroško in tudi v naš Dom.

Vsi smo domnevni nosilci virusa, in z njim, kakor zgleda  tudi živimo v zaprtem prostoru. Zato v Domu velik poudarek dajemo poleg uporabe vseh razpoložljivih osebnih varovalnih sredstev in zaščitnih ukrepov po priporočilih NIJZ ter pristojnih služb tudi zračenju prostorov.

Bodite z nami še naprej in vsaka dobra misel nas in naše stanovalce nežno poboža.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino