PONEDELJEK, 23.11.2020

PONEDELJEK, 23.11.2020

Po navodilih NIJZ je bilo danes v Domu odvzetih zopet večje število vzorcev za testiranje stanovalcev in sicer je vodja zdravstveno negovalne službe odvzela brise 24 ( štiriindvajsetim) stanovalcem, ki so do sedaj nastanjeni v t.i. » sivi coni «.
Veseli nas, da je deset ( 10 ) stanovalcev že ozdravelo in uspešno premagalo virusno obolenje. V bolnišnici so na zdravljenju štirje stanovalci našega Doma .

V javnosti se navajajo dnevno razni podatki, številke, analize, napovedi, primerjave ipd.; v našem Domu pa se zavedamo, da je vsak od naših stanovalcev individum zase, vsak naš stanovalec je edinstvena oseba, mati, oče, dedek, babica, sorodnik, morda le prijatelj…draga in spoštovana oseba; ČLOVEK, ki nam vsem zaposlenim in vam, spoštovani svojci veliko pomeni. Spoštujemo jih, se borimo za njihovo zdravje, za njihovo dobro počutje kljub različnim boleznim, ki jih obdajajo. Ljudje nismo številke, ljudje smo bitja s srcem in dušo.
Pa še besede našega starejšega stanovalca danes: » Veliko smo že pretrpeli, veliko smo že premagali in bomo tudi ta-le virus…verjemite…; » In ko slišim takšne vzpodbudne besede stanovalca, vem, da bomo kmalu iz vrtinca okuženosti.
In, ja, ravno ta stanovalec nam je danes dal še več moči in življenjskega elana. Naše delo in naš trud sta poplačana s toplo besedo stanovalca.

Tudi zaposlenim virus ne prizanaša. Nekateri so že ozdraveli, se vrnili na delo; doma je zaradi okužbe ostalo še pet naših zaposlenih, eden zaposleni je v karanteni. Vsi se počutijo dobro in komaj čakamo, da se vrnejo med nas.

Želimo povedati tudi to, da Domovi nismo »žarišča« okužb, nismo »jedro« epidemije, kakor smo te dni lahko slišala po medijih. Res je, spopadamo se z virusom, obvladujemo situacijo in učimo se živeti z virusom vse do odkritja učinkovitega zdravila ali cepiva.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino