PONEDELJEK, 16.11.2020

PONEDELJEK, 16.11.2020

Včerajšnje testiranje petintridesetih ( 35 ) stanovalcev je danes pokazalo, da imamo v Domu še dvaindvajset ( 22 ) stanovalcev  negativnih in trinajst (13 ) stanovalcev pozitivnih.

Trenutno je danes v Domu osemindvajset ( 28 ) pozitivnih stanovalcev, saj so trije (3) stanovalci danes že zapustili » rdečo cono«. Ker pa se število stanovalcev z okužbo SARS-Cov-2 spreminja, pada in raste, bomo tako imenovano » rdečo cono« danes oziroma najkasneje jutri razširili še v domsko dvorano» Brinjevko«.

S to razširitvijo bodo imeli stanovalci tudi več prostora za gibanje in ne bodo omejeni le na ozek prostor sobe.

Včeraj so bili odvzeti brisi tudi devetim ( 9) zaposlenim. Poročali smo sicer o osmih

 ( 8 ) odvzemih, vendar je bil naknadno še odvzet bris enemu ( 1 ) zaposlenemu. Od vseh devetih ( 9 ) včeraj odvzeti brisov je bilo osem (8) negativnih rezultatov in le eden ( 1 ) pozitiven.

Danes do 12. ure so bili odvzeti brisi še trem ( 3 ) stanovalcem in enemu (1) zaposlenemu. Koliko odvzemov bo v tem dnevu še opravljenih je odvisno od trenutne situacije ter navodil NIJZ.

V Domu starejših na Fari se učimo živeti z virusom, kajti zavedamo se, da se ga ne bomo rešili v nekaj dneh, tednih in mesecih. Situacijo obvladujemo, v stikih smo s koordinatorji, NIJZ, MDDSZ, MZ  in domsko zdravnico dr. Koželjevo.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino