Ponedeljek, 12.10.2020

Ponedeljek, 12.10.2020

V Domu starejših Na Fari na Prevaljah poteka življenje danes mirno in vsi upamo, da bo kljub slabi epidemiološki sliki v Občini Prevalje ( 39 aktivno okuženih občanov ) in v celotni Mežiški dolini mirno in brez stresa ostalo še dolgo časa.

Zdravstveno stanje stanovalcev je zadovoljivo; seveda so tu še vedno razne bolezni, tegobe, bolečine in nevšečnosti, ki spremljajo starost naših stanovalcev. Za zdravstveno nego in oskrbo se imamo zahvaliti našim bolničarjem, zdravstvenim tehnikom in diplomiranim sestra Doma.

Za ohranjanje stanovalčeve vitalnosti skrbi domska delovna in fizioterapija, sedaj v popolnoma ločeni, individualni obravnavi.
Družabnica/varuhinja poskrbi vsaka v svojem nadstropju za posameznega stanovalca, mu skuha kavico, prebere članek, odlomek iz knjige ali revije, nastavi telefon, koledar, uro, TV, zalije rože ali pa le kratek čas poklepeta.
Vse aktivnosti so sedaj pod strogimi varnostnimi ukrepi – od nošenja mask, razdalje, razkuževanja in večkratnega prezračevanja prostorov.

Obiski v Domu so sicer omejeni in nadzorovani, vendar potekajo. Kaj bi naši stanovalci brez vas, spoštovani svojci. Ponovno prosim vse obiskovalce, da se dosledno držijo navodil zaposlene delavke, ki vas sprejme pred »Brinjevko«. Obvezno razkuževanje, ustrezna razdalja nošenje mask – vse to še vedno velja. Upoštevajmo vsi priporočena navodila NIJZ, ker bomo le tako še dolgo časa dopuščali obiske v Domu. Ne želimo zapirati vrat Doma – ŽELIMO BITI ODPRTI, a varni.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino