PETEK, 30.10.2020

PETEK, 30.10.2020

Danes je bil odvzet bris že pri enem stanovalcu iz gospodinjske skupine Mavrica in sicer zaradi povišane telesne temperature in možnostjo okužbe, saj je na tem oddelku opravljal delo zaposleni, ki je sedaj v samoizolaciji.  Ostalim 21 stanovalcem  bodo, kakor smo že napovedali, odvzeti brisi za testiranje v nedeljo, 01.11.2020. Počutje stanovalcev na Mavrici je trenutno dobro, pač primerno glede na njihovo predhodno zdravstveno stanje. S svojci naših stanovalcev sta v rednih stikih obe socialni delavki Doma kakor tudi zdravstveno negovalno osebje. Danes odvzeti bris nam bo jutri prinesel delček realne slike našega Doma. Seveda pa bomo natančnejšo epidemiološko sliko videli v ponedeljek, ko prejmemo še rezultate vseh odvzetih brisov.

Jutri imamo planiran odvzem brisa tudi dvema zaposlenima in sicer enemu zaradi bolezni ( ni vzrok Covid) ter drugemu, ki se vrača na delovno mesto iz bolniškega staleža ( prav tako ne zaradi Covida ). Brisa bosta odvzeta preventivno, kar nam daje tudi upanje, da že ob najmanjšem sumu zatremo izbruh okužbe v Domu.

Zahvaliti se moramo tudi ekipi Zdravstvenega doma Ravne na Koroškem, saj naše zaposlene in naše stanovalce obravnavajo prednostno.

Kot vidimo vsi, se situacije spreminjajo – ne samo iz dneva v dan, temveč iz ure v uro.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino