PETEK, 23.10.2020

PETEK, 23.10.2020

Danes smo v Domu odvzeli brise dvema stanovalcema z rahlo povišano temperaturo in sta premeščena v domsko » sivo cono« vse do razjasnitve epidemiološke slike oziroma potrditve negativnega testa. Sedaj bivata v enoposteljni sobi in naši zaposleni poskrbijo ( seveda v popolni varovalni opremi), da sta na varnem, da imata vso ustrezno zdravstveno nego in oskrbo. Rezultati odvzetih brisov bodo znani zaradi velikega števila odvzetih brisov po Sloveniji ( tudi v DSO-jih in zdravstvenih ustanovah) šele jutri. Odvzeti brisi naših stanovalcev in nas zaposlenih imajo po dogovoru prednost pri analiziranju odvzetih vzorcev brisa. V Covid ambulanti na Ravnah na Koroškem jih posebej označijo s pripisom  »DSO«  preden jih odpeljejo v Maribor na analizo.

Zaposlenih danes nismo pošiljali na testiranje; imamo pa že za jutri napovedan odvzem brisa za enega zaposlenega. Tudi pri nas zaposlenih se lahko pojavi strah, lahko se kažejo » lažni« znaki okužbe; že v naših glavah se lahko porodi misel na okužbo …. vsi smo le ljudje. Toliko bolj pa se potem razveselimo negativnega rezultata testiranja.

V teh dnevnih novicah danes bom izkoristila še priložnost, da se zahvalim,

 Vam, spoštovani svojci, za izkazano zaupanje, za podane zahvale, pohvale in vse vzpodbudne besede. Verjemite, vse vaše besede prenesem dalje med svoje sodelavce in to nas druži, drži pokonci in vemo: zmogli bomo.

 

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino