PETEK, 04.12.2020

PETEK, 04.12.2020

Danes je Domska zdravnica dala » zeleno luč« trinajstim ( 13 ) stanovalcem, da so lahko zapustili t.i. » rdečo cono ». Okužbo s SARS-CoV-2 so uspešno, brez večjih težav premagali in veselimo se skupaj z njimi. Še večje veselje bo, ko jih boste lahko v naslednjih dneh obiskali tudi svojci. Še vedno pa izvajamo testiranja in tudi testi odvzeti včeraj so pokazali okužbo še pri dveh ( 2 ) stanovalcih.

Virus, okužbe, izolacija, karantene, stiki z okuženo osebo ne prizanašajo tudi zaposlenim. Kar nekaj zaposlenih je doma zaradi » stika » z okuženo osebo v domačem okolju ali zaradi » rizičnega kontakta« doma. Prav tako je možen prenos okužbe tudi na delovnem mestu, takrat je odrejena izolacija. Nekateri zaposleni so se že vrnili na svoja delovna mesta, nekaj se jih vrne v teh dneh, je pa tudi kar nekaj zaposlenih, ki jih je okužba doletela ravno te dni. Na testiranje ( PCR test ) smo danes ponovno napotili sedem ( 7 ) zaposlenih in prejmemo rezultate tekom jutrišnjega dne.

V ponedeljek  se testira večje število  zaposlenih  v Domu s » hitrimi testi ».

Danes so dobili stanovalci čokoladne » Miklavžke«, suhe slive in sveže mandarine. Ob obdaritvi je moral letos domski Miklavž spustiti » šibe«; pa nič za to !? Vsi smo bili pridni, tako stanovalci, kakor zaposleni in smo pustili šibe v gozdu ( da še malo zrasejo – za drugo leto, če bo potrebno ).

Vsem našim rednim spremljevalcem »domske« spletne strani želimo, da jim danes zvečer   prinese Miklavž tudi kakšno pozornost ( brez ali pa s šibo ).

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino