NEDELJA, 4.10.2020

NEDELJA, 4.10.2020

Epidemiološka slika na Koroškem se poslabšuje, vendar se v Domu starejših Na Fari trudimo obvladati širjenje okužbe s SARS-Cov-2.

Vdor okužbe v pralnico Doma smo uspešno zajezili. Vsi izvidi testiranj stanovalcev so bili negativni. Danes v nedeljo 04.10.2020 so lahko vsi stanovalci odšli iz » Sive cone« v svoje sobe; seveda pa bo zdravstveno osebje še naprej spremljalo njihovo zdravstveno stanje.

Zaposleni, katerim je bila zaradi tega vdora odrejena karantena, se v ponedeljek že vračajo na svoja delovna mesta.

Ob naključnem testiranju zaposlenega zdravstvenega delavca v petek 02.10.2020 pa smo odkrili asimptomatsko okužbo s pozitivnim brisom in zato smo nemudoma izvedli zopet vse ukrepe za preprečitev širjenja okužbe. Štirje zdravstveni delavci so v karanteni, zaposleni z okužbo je v domačem okolju. Vsa preventiva se izvaja po navodilih pristojnih služb ( NIJZ in MZ ).

V soboto, 03.10.2020 je bil odvzet bris 49 stanovalcem- vsem stanovalcem, ki bivajo na oddelku  Jasa ter 10 zaposlenim, ki so na tem oddelku delali.

 Danes smo prejeli izvide testiranj in vsi so NEGATIVNI.

 Po navodilih NIJZ smo morali za te stanovalce vzpostaviti » Sivo cono«. Zanje sedaj skrbi  zdravstveno osebje, katero se menjava  le na 12 ur. Vsi stanovalci se počutijo dobro, ne kažejo nobenih znakov okužbe; upoštevati pa seveda morajo navodila zdravstveno-negovalnega osebja.

Ponovni bris bo stanovalcem in zaposlenim odvzet v naslednjih dneh in v primeru ponovnih negativnih izvidov se bo lahko » siva cona« ukinila.

 Stanovalcem, ki so v tem tednu v »sivi coni« , žal obiski niso dovoljeni.

Vljudno vas naprošamo za razumevanje in strpnost, saj nam bo le skupaj z vami uspelo premagati to resnično težko obdobje polno odpovedovanj, negativnih misli, strahu, dezinformacij.

Potrudimo se vsi živeti POZITIVNO z negativnimi rezultati testov.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino