NEDELJA, 29.11.2020

NEDELJA, 29.11.2020

Danes ponoči smo prejeli izvide stanovalcev, katerim je bil včeraj odvzet bris na okužbo s SARS-CoV-2 . Pri desetih ( 10 ) stanovalcih je test pokazal pozitiven rezultat in zato se pravkar ti stanovalci premeščajo v t.i. » rdečo cono» Doma. Ostali stanovalci ostanejo na svojem oddelku, v svojih sobah, in ves oddelek, na katerem so bili včeraj odvzeti brisi je sedaj » siva cona « Doma. Dolgo časa nam je uspevalo obdržati ta oddelek kot » belo cono«, vendar je virus našel pot tudi tja in sicer preko popolnoma asimptomatske osebe. Pravkar tudi socialna delavka Doma Marjeta Štrekelj sporoča svojcem naših stanovalcev rezultate testov včerajšnjih odvzetih brisov. Kontaktirala bo z vsemi svojci stanovalcev, katerih brisi so bili včeraj odpeljani v laboratorij v Maribor in jim tudi sporoča izvide ( tako pozitivne kakor negativne ). Včeraj smo zapisali, da je bil hospitaliziran en ( 1 ) stanovalec Doma, danes popravljamo informacijo, ker sta bila včeraj hospitalizirana dva ( 2 ) stanovalca ( eden ( 1 ) z negativnim testom, eden s pozitivnim testom na okužbo ). Želimo in srčno upamo, da se vsi hospitalizirani stanovalci vrnejo kmalu v svoj Dom.
Razširjenost okužbe na lokalnem območju oziroma na Koroškem se kaže tudi v porastu okužb naših zaposlenih po spremljajočih se službah delovanja Doma. Okrnjeno je delovanje recepcije, tehnično vzdrževalne službe in kuhinje Doma.
Prvi adventni teden bo za nas zaposlene v Domu še posebej naporen, vendar bomo zdržali. Potem vemo, da se bodo zadeve pričele umirjati. Vsem svojcem, stanovalcem in sodelavcem želim v teh tednih veliko mero upanja, miru, pa tudi ljubezni in veselja.

Stanka VAUH
direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino