ČETRTEK, 3.12.2020

ČETRTEK, 3.12.2020

Danes smo prejeli izvide testiranj še dveh stanovalcev in je bil eden izvid negativen ter eden pozitiven. Stanovalec, kateremu je test pokazal pozitiven rezultat testiranja ne kaže posebnih znakov in srčno upamo vsi, da bo okužba minila brez zapletov in v lažji obliki.
Smo pa na testih zaposlenih prejeli tri izvide pozitivne in enega mejnega, kar pomeni, da se mora bris čez dan ali dva ponoviti. Zaposleni je do ponovnega odvzema brisa doma.
Za soboto imamo planiran zopet odvzem večjega števila brisov pri stanovalcih in še posebej pri tistih stanovalcih, ki so sedaj v » sivi coni« kar pomeni, da so bili v stiku z osebo, ki je bila na testiranju na okužbo s SARS-CoV-2 pozitivna. Testirali se bodo tudi zaposleni; nekaj zaposlenih pa se bo testiranja udeležilo v ponedeljek, ko se prične testiranje tudi s t.i. » hitrimi testi«.
Če se bo situacija umirila, bomo že v ponedeljek pričeli vzpostavljati novo/staro ureditev v našem Domu. Stanovalci, ki so bili do sedaj v »rdeči coni« se bodo počasi pričeli vračati v svoje sobe in želimo si, da se življenje v Domu umiri in da pričakamo praznične dni bolj mirni – tako stanovalci, tako mi zaposleni kakor tudi vi, spoštovani svojci.
Dejstvo je, da se bomo morali vsi naučiti živeti z virusom – vse do izkoreninjenja s prekužnostjo ali do prispetja pravega cepiva.
Iz nočne izmene v »rdeči coni« Doma so mi zaposleni pravkar sporočili, da je stanje mirno, da stanovalci počivajo in da ni posebnosti. Povedo pa tudi, da so zelo, zelo izmučeni – ne le fizično, temveč tudi psihično. Bodrimo eden drugega in si povemo, da zmoremo.

Stanka VAUH
direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino