ČETRTEK , 19.11.2020

ČETRTEK , 19.11.2020

Danes praznuje naš Dom 19. obletnico delovanja. Praznovanje je seveda malo drugače, pa vendar smo vsi dobre volje. Torte nam je podarila Slaščičarna POLANŠEK s Prevalj in sicer eno veeeeliko torto z domsko fotografijo in za vsakega stanovalca ( pa tudi za vse zaposlene v Domu ) veeeelike kose torte. Na Zarji smo skupaj zapeli. Zahvaljujemo se vsem Polanškovim, saj so skupaj z nami tudi v teh » čudnih« časih! Pa da ne pozabimo – tudi slavnostno kosilo imamo danes ( seveda individualno po sobah ) in kozarček vina za zdravje!

Včeraj odvzeti testi so pokazali, da so vsi stanovalci na Zarji negativni, kar smo se zelo razveselili VSI – tako zaposleni, kakor naši stanovalci in njihovi svojci. Ostaja t.i. » bela cona » in danes so » prevzeli« praznično Domsko torto. Dobili smo tudi izvide dveh stanovalcev iz » sivih con« in rezultat je pokazal, da je eden ( 1 ) stanovalec negativen, stanovalec, ki se je vrnil prejšnji teden iz obiska v bolnišnici in je bil tam v stiku s pozitivno osebo, pa pozitiven. mEn ( 1 ) stanovalec je ozdravel in se danes vrača na oddelek. V t.i. » rdeči coni« je danes nastanjenih enaintrideset (31) stanovalcev. V bolnišnici so danes trije ( 3 ) stanovalci Doma, vendar ni vzrok ( COVID ).

Danes se je od nas poslovil stanovalec po dolgotrajnem kroničnem obolenju, žal tudi s prisotnostjo okužbe SARS -CoV-2.

Domska vodja zdravstveno negovalne službe Damjana Potočnik je pravkar odvzela kar triinsedemdest (73 ) brisov stanovalcev. Rezultate pričakujemo jutri. V Domu si namreč zelo prizadevamo, da vzpostavimo še eno » belo cono«. Kaj bo prinesel jutrišnji dan, ne moremo napovedovati.

Obiski v Domu starejših Na Fari se organizirajo za stanovalce, ki bivajo v »belih conah« Doma in za stanovalce, ki so preboleli okužbo – seveda po predhodnem dogovoru s socialno službo Doma na tel . 051 401 013 ali 02 82 40 920 int. 211. Za obisk se lahko najavi ena zdrava oseba na stanovalca na teden. Socialna delavka bo omogočala obiske vsak dan od ponedeljka do petka med 13.30 in 14.30 uro.

Stanka VAUH, direktorica

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Na glavno vsebino